Lid worden

Om lid te worden van “ASV Prins Hendrik” moet u om te beginnen aan een paar vereisten voldoen. Indien u jonger bent dan 18 jaar, valt u onder onze jeugdafdeling. Dit houdt in dat u alleen met een luchtgeweer of luchtpistool mag schieten op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Bent u 18 jaar of ouder, dan valt u in de seniorenafdeling. De senioren schieten op maandag- en dinsdagavond avond vanaf 20:00 uur.

U dient als eerste het aanvraagformulier voor lidmaatschap in te vullen, deze kunt u downloaden via de link onderaan deze pagina. Indien u 16 jaar of ouder bent, dan is de volgende stap het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag; als u een VOG nodig hebt, zullen wij de aanvraag voor u klaarzetten bij de Dienst Justis. Verlofhouders kunnen met een kopie van hun verlof volstaan en hoeven dus geen VOG aan te vragen. Als u de VOG ontvangen heeft dient u deze in te leveren het bestuur, of mee te nemen op de eerste cursusdag.

Ieder aspirant lid dient onze instroomcursus te volgen. De kosten van deze cursus worden betaald uit het inschrijfgeld. De cursus wordt door een van onze door de KNSA gecertificeerde trainers gegeven. Deze instroomcursus dient ook gevolgd te worden door schutters die reeds bij een andere vereniging lid zijn en willen overstappen naar onze vereniging. Uiteraard hoeven schutters die zelf in het bezit zijn van een wapen en verlof niet te wachten tot de instroomcursus start. Zij mogen na betaling van het inschrijf- en lidmaatschapsgeld direct starten met schieten.  Als gevolg van de geldende wetgeving worden nieuwe leden bij aanvang van de instroomcursus direct aangemeld bij de KNSA.

Betaling van het lidmaatschapgeld inclusief inschrijfgeld dient vóór de eerste cursusdag voldaan te worden. U bent dan het eerste half jaar aspirantlid. Wij behouden ons het recht voor om na de ballotageperiode individuen alsnog te weigeren als volwaardig lid. Na het eerste halfjaar vindt er een ballotage van de aspirantleden plaats waarna men volwaardig lid is. In het eerste jaar mag men enkel met klein kaliber wapens schieten. Na de ballotage worden de nieuwe leden opgeroepen voor een baancommandant- en grootkaliberinstructie die op 1 avond afgerond worden.

Voor jeugdleden bedraagt het inschrijfgeld eenmalig € 25,-. Voor seniorleden is dit € 75,-. De contributie bedraagt € 143,25 per jaar voor jeugdleden (tot en met 18 jaar) en € 202,45 per jaar voor seniorleden. Dit is inclusief bondsafdracht voor de KNSA. Bij het lidmaatschap is het gebruik van de geweren en pistolen van de vereniging inbegrepen, maar munitie en schijven moeten door seniorleden wel worden betaald. Bij klein kaliber geweer of pistool gaat het daarbij om prijzen vanaf € 5,- voor een doosje van 50 patronen. Voor lucht- geweer of pistool is dit ca. € 7,50 (doosje van 500).

Wenst u kennis te maken met onze vereniging en de schietsport, dan kunt u op een van de introductieavonden (altijd op de eerste maandag van de maand) op afspraak langskomen. Vul hiervoor het onderstaande formulier in, waarna wij u zullen indelen. Neem op de introductieavond altijd een geldige legitimatie mee.

Voornaam / achternaam (verplicht):

Adres (verplicht):

Postcode (verplicht):

Woonplaats (verplicht):

Geslacht (verplicht):
ManVrouw

E-mail adres (verplicht):

leeftijd (verplicht):

Ik heb interesse in:
GeweerPistool

Wenst u lid te worden, dan is het belangrijk dat u een aanvraagformulier VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) invult en ondertekent, en het aanvraagformulier voor lidmaatschap. Neem deze uitgeprint en ingevuld mee naar de vereniging bij uw intake gesprek.

Verklaring Omtrent Gedrag (vanaf 16 jaar en ouder):
U hoeft zelf geen aanvraagformulier VOG in te vullen, want na ontvangst van uw aanmeldingsformulier zullen wij een VOG aanvraag voor u klaarzetten bij de Dienst Justis. Van hen zult u vervolgens een e-mail ontvangen. Na inloggen met DigID kunt u de aanvraag verder afwikkelen, en na betaling via iDeal wordt de VOG binnen een week of twee naar uw huisadres verzonden.

Aanmeldingsformulier lidmaatschap senioren (18 jaar of ouder):
Download: Aanvraagformulier voor lidmaatschap senioren (PDF formaat)

Aanmeldingsformulier lidmaatschap junioren (tot 18 jaar)
Download: Aanvraagformulier voor lidmaatschap junioren (PDF formaat)